#187 – Plattenslagerne hos www.suplab.dk

Min ven gennem 10 år Anders Nedergaard aka “Dr. Muskel” er en af hovedmændene bag siden  Candidlab.com

Jeg kender få mennesker med samme integritet og insisteren på at være et godt menneske som Anders, og Candidlab.com er et super initiativ der først og fremmest er forbrugeroplysende, og for iværksætterne bag kun genererer beskeden indtægt indtil videre – formentligt ikke endnu proportionelt med indsatsen projektet har krævet. Jeg kan kun bakke op om Candidlab.com, det er både nødvendigt og tiltrængt i denne arena hvor alt for mange aktører prøver at tjene alt for mange penge og alt for hurtigt, og hvor kvalitet derfor ryger i baggrunden.

Derfor er det ganske trist at en flok unge, smarte typer der er ude efter en hurtig skilling i egentlig væsentlighed har kopieret både platform og indhold med det formål at tjene penge.

Det drejer sig om følgende “team” som står bag “suplab.dk“. Ja, tænk sig – de ejer ikke engang nok skam i livet til at finde på et navn der adskiller sig nok, men skal også slå plat på navnet.

suplab2

                                                                                                        -screenshot (redigeret), suplab.dk

Det må formodes at hovedpersonerne bag er Mathias Riis og Christian Dahl.

Affæren er i sagens ånd er et egentligt plagiat, men omskrevet og reduceret lige akkurat nok til IKKE at være det i åbenlys/teknisk og inkriminerende forstand.

Anders forklarer Suplab.dk’s fidusmagere i denne blogpost, hvor han med rette er indigneret og harm over denne praksis: http://andersnedergaard.dk/kropblog/suplab-dk-tyvagtige-svindlere/

Det er overordentligt evident at indhold fra Candidlab.com i meget substantiel grad er blevet kopieret til www.suplab.dk. Det er simpelthen overvældende – hvis ikke astronomisk – usandsynligt at de selv skulle generere det indhold, og så med de modifikationer der genererer en for dem større indtægt som Anders forklarer i sin blogpost.  Lighederne og fællestrækkene er matematisk inkriminerende således der hersker ingen rimelig tvivl om hvad Suplab.dk har begået i den retning.  Det er som at slå krone 20 gange i træk (eller i suplab.dk’s tilfælde: slå plat hver eneste gang).

I kan fortælle plattenslagerne hos suplab.dk hvad I synes om dem på deres Facebook-page der lige nu har hele 79 likes (!). Mon ikke de 60 af dem er venner og familier og kærester.

Linket er: https://www.facebook.com/suplab.dk/?fref=ts

Til jer, Mathias Riis og Christian Dahl: Det er en meget kedelig start på en entreprenant levevis at kopiere andres hårde arbejde og så generere profit på det. Der er ej heller tale om en lille svipser eller “ups”, I har begået et større stykke arbejde I at planke indholdet fra Candidlab.com til suplab.dk, og I har haft masser af tid til at fortryde undervejs og lave frivillig tilbagetræden på englen på skuldere siger “det du gør er forkert”.

Som jurist må jeg desværre konstatere der ikke er meget at gøre efter markedsføringsloven i forhold til suplab.dk’s umoralske dispositioner. Men som jurist uddannet i medieret kan jeg også fortælle at der absolut er intet i dette indlæg – eller Anders’ indlæg på http://andersnedergaard.dk/ der overtræder straffelovens kapitel 27, så det lader vi stå til evig tid.

Det vidner om et overordentligt skruppelløs, udisciplineret og råddent moralsk habitus, og det fortjener I ikke bliver glemt.

“And if they forget… I’ll remind them.”

 

OPDATERING:

Jeg bringer hermed 24. nov 2016 kl 16 Anders’ svar på Mathias’ post på FB:

sdrgsggse

Comments

 1. Mathias says

  Hej alle sammen.
  Vi har tænkt over den situation som vi står i. Christian og jeg er personligt kommet dårligt lys, hvilket vi er meget kede af.

  At fortsætte med at drive Suplab.dk, vurderer vi til ikke at være den personlige negative omtale værd, på trods af at vi juridisk set kunne drive Suplab.dk videre.
  Derfor har vi besluttet os for at vi lukker og slukker for Suplab.dk pr. 24/11 2016 (i dag).
  Vi ønsker jer alle en god dag :-)

  • Bigshooter says

   Selvfølgelig er I kede af at komme i et dårligt lys, men jeres umoralske adfærd er desværre ikke bare en “svipser”. Det er et større og bevidst foretagende der gik ud på at lukrere på andres hårde arbejde, og i øvrigt uden at give due credit. Der var rigeligt med tid til at fortryde undervejs, men gerningen fortsatte.
   Som Anders ganske rigtigt pointerer i sit indlæg var I bedre stillet hvis jeres motivation var at tage ansvar for platteriet i stedet for at undgå at stå I det dårlige lys I fuldstændigt selv har bragt jer i.
   Jeg ved ikke hvad I havde regnet med, men Anders er en person der er i good standing hos rigtigt mange mennesker, fordi han er et meget godt menneske. Havde I forventet at 1. ingen ville opdage hvad der foregik og 2. der ikke ville være et opråb? Det har Anders faktisk allerede svaret på i sit svar til jer.

 2. Lasse says

  Hvad fanden bilder du dig ind at tilføje deres personlige facebook?

  Jeg er helt enig med dig i, at det er forkert at kopirer indholdet fra en andens blog.

  Men direkte at opfordring andre til at svine dem til privat….. Du burde være voksen nok til at holde det professionelt.
  Og som jurist uddannet, burde du så ikke videre bedre?

  Helt fair du vil gøre folk opmærkesomme på det, men der er også en grænse!

  • Bigshooter says

   Hej Lasse,
   Der er ingen opfordring til at svine dem “privat”. Der er – rettere, var – link til deres Facebookprofiler, og der er fortsat henvist til suplab.dk’s facebook-side.
   Ordlyden mit indlæg er: “I kan fortælle plattenslagerne hos suplab.dk hvad I synes om dem på deres Facebook-page. Din udlægning af at der skulle være en “direkte opfordring til at svine dem privat” er således forkert.
   Links til deres profiler er i øvrigt slettet nu, idet Mathias selv har skrevet at de lukker ned for suplab.dk – hvilket jeg formoder du er klar over, når nu I tilsyneladende sidder på kontor sammen eller bruger samme computer, så meget fortæller den delte IP da. Når nu den umoralske aktivitet ophører er der ikke samme behov for at rette opmærksomhed mod dem der stod for den.

   Indlægget er også opdateret med Anders’ svar postet på hans facebook-page.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>