#225 – “The Predator” filmanmeldelse

Disclaimer:  Jeg ved hvad I tænker: “Man kan da ikke anmelde en film man ikke har set”. Principielt ikke, og dermed risikerer jeg at mine bemærkninger her rammer ved siden af. Men livet er simpelthen for kort til at se dårlige film, og så synes det er sjovt fordi de er så dårlige. Det var sådan noget der var morsomt da man var barn, og ikke fattede hvor kostbar tid er. Dengang dumme ting var sjove – men når man bliver voksen finder man ud af dumme ting bare er dumme. Nu ved jeg principielt ikke om “The Predator” er en dårlig film, men det er min formodning, og dermed undlader jeg at se den. Jeg tager dermed chancen, og knytter en masse bemærkninger  til, sådan som jeg tror landet ligger. Dem af jer der så løber risikoen og ser filmen kan bedømme hvor plet jeg rammer.

Anmeldelse: The Predator: A Piece of Shit

Gik du i biffen med en forventning om at rekindle the magic fra John McTiernans actionklassiker “Predator” (1987)? Så gik du forgæves.

Shane Black har instrueret den nye The Predator. “Good news!”, tænker du måske – “det navn er da bekendt, er det ikke ham der lavede den oprindelige?” Svaret er nej, og nej. Det er ikke good news. Shane Black havde ganske rigtigt en rolle i 1eren, ham med de store briller som fortæller perverse jokes, og som er den første af gruppen som monsteret gør det af med. Men han hverken skrev eller instruerede den. Shane Black har dog skrevet en hel del gode film, og var (ikke er, men var) en virkelig dygtig manuskriptforfatter. Og jeg mener virkelig han var DYGTIG. I mellemtiden er han blevet uduelig. Det var samme geni der stod bag beslutningen om at gøre “The Mandarin”, som er Iron Mans nemesis, til en faux skurk. Helligbrøde. Men det syntes han var en god idé. “Hyr hyr!”.

Shane Black har leveret et vaskeægte piece of shit. The Predator er usammenhængende misk-mask og writing all over the place, og vi havde alle været bedre stillet i dag var denne film ikke blevet til. Men nu er den her – dette bizarre resultat af uegnet instruktion, uegnet screenwriting, og godt med studio interference & reshoots, fordi en række Hollywood executives fik præsenteret det piece of shit produkt Shane Black lavede, og som forsøgte at redde produktet ved at normalisere det til generisk, actionfilm metervare (som nok er at foretrække over Shane Blacks “kreativitet”) så lidt penge kunne skrabes ind.

the-predator-cast-boyd-holbrook-olivia-munn
Er der seriøst nogen mennesker der synes at det foto var en god idé?

De stupide, bizarre indslag er legio: Den autistiske dreng som selvfølgelig spiller en afgørende rolle i at besejre monstrene. YEAH, hvem elsker ikke når BØRN har hovedrollen i film – særligt actionfilm?! YEAAH!

Så har vi Olivia Munn, som er med i filmen af helt forkerte grunde, og helt uforeneligt med casting-ånden i 1eren og 2eren.

Nå ja, og Predator”hunde” (?). Og predator tech som bruges af mennesker (?).

Dårlig CGI, formoder jeg også – selvom filmen, ligesom 1eren og 2eren, kunne laves ganske overbevisende med konservativt brug. Ja, old-school effekter er til tider bedre end moderne CGI. Monsteret så faktisk ganske overbevisende ud i 1eren og 2eren.

Persongalleriet er rimeligt ligegyldigt, ikke mindeværdigt, og i modsætning til 1eren består det IKKE af ægte larger-than-life characters. 1erens persongalleri bestod overvejende af folk der “var” noget. Jeg kan ikke engang navnet på dem der er med i den nye her. Og selv hvis jeg kunne ville på personerne og det samlede galleri hurtigt blive glemt igen.

Rygtet vil vide filmen blev vist til test screenings for noget tid siden, og produktet der blev fremvist overvejende var “action-komedie”. Ja. En Predator-film som er “action komedie”. Hvis ikke disse Trump-tider var sære nok, så er de i hvert fald blevet det særere. Anyways, publikum syntes produktet var lort, så der skete en masse reshoots og forsøg på at salvage noget af Shane Blacks store piece of shit produktion. Der er selvfølgelig grænser for hvor ringe et produkt man kan redde uden at lave filmen på ny.

Det samlede resultat er til grin – ufrivilligt, altså, og ikke på grund af filmens forsøg på komedie. Tilbage står vi med 1eren og 2eren, og resten er lige til glemmebogen. Mit tip er at lade som om de ikke findes. Lidt indskudt vil jeg anføre at 2eren er undervurderet (men det er en anden snak og et andet blogindlæg).

Løse ender, ligegyldige karakterer hvis skæbner er ligeså ligegyldige, generisk goofy (CGI)action, men selvfølgelig med en “R”-rating – så vi i det mindste kan lege og lade som om at tilstedeværelsen af blodig action gør den ligesom de første Predator film, og at man tilgodeser FANSNE i stedet for at vælge en PG-13-venlig rating som ellers har det med at bringe flere penge ind.

Filmen får karakteren: DB kickbacks.

 

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>