Den formidable diskoskaster, den besatte atlet, den forpinte stjæl – 30. maj døde Ricky Bruch af cancer. En legende er gået bort.
Historierne om Ricky Bruch er mange. Beretningerne vil vide at han var maniodepressiv, gik fra det ene højdepunkt til det ene lavpunkt efter det andet. Således kunne han midt om natten stå op og ringe til journalister og fortæller om sine nye træningsmetoder og filosofier, mens han andre gange var fordrukken og fortabt.
Ricky ville gøre sig til OL uden brug af steroider, og indtog derfor obskøne mængder vitaminer og alskens kosttilskud i troen, eller håbet, om at de ville give ham den fornødne styrke og fremgang (“Rød ginseng – bedre end steroider”).
Ricky fik bronze til OL i 1972 og bronze EM 1974 i diskoskast. I sine tidligere dage var han kuglestøder.
Historierne om Ricky er mange. Han trænede som en besat. Han slog vist engang en rimeligt profileret træner, hvis ikke den svenske landstræne, ned for åben skærm (hvad der dog i min optik måske var en fornuftig disposition).
Senere skulle han vist være blevet forholdsvist paranoid og skør.
Christian skriver
Hej Simon,
Super blog – Keep up the good work! Savner dog nogle gange nogle artikler som er mere træningsrelaterede; Teknikker, nye måder at gøre tingene på osv. Artiklen på Freakstrength omkring RG BP var f.eks. lige i øjet.
Er det forresten muligt at abonnere på bloggen, f.eks. via e-mail, som man kan på incognitos?
– Christian
T. J. Aryan skriver
Dette har jeg postuleret i årevis.
Det er forresten bullshit af værste skuffe når man får penge af Danisco, for at sige “Sukker feder ikke” – hvilket er biokemisk validt – når 99% procent af befolkningen tolker det anderledes.
Nougat skriver
Tredjesidste og sidste billede <3
Mathias skriver
Er der en video et sted, eller måske nogle billeder af den øvelse, du beskriver med bænken? Fatter den ikke helt, hvis ikke det er denne øvelse:
http://www.exrx.net/WeightExercises/Subscapularis/DBInternalRotation.html
Patryk skriver
Taglinen til filmen Wall Street fra 1987 er “Every dream has a price”. Money never sleeps var en del af selve titlen til efterfølgeren Wall Street: Money Never Sleeps fra 2010.
Henrik skriver
Michael et par betyder 2 vis du er i tvivl.
joakim skriver
Når en vægtløfter laver andethivet er det vel meget lig en RDL udført eksplosivt. Kan RDL-udøveres disponering for fiberskader relateres til den forudgående excentriske fase? For den findes i en hvis grad vel også ved GHR?
Hvad synes du om James Smith’s tanker om GHR? (http://www.youtube.com/watch?v=gikFNVeOmXI&feature=player_embedded) ca. 5 min. inde i videoen.
Jeg er ikke helt enig med ham, da en rigtig udført GHR, som du selv skriver, også takserer hofteekstension. Manden er dog ikke helt ukendt i sprint-gamet, og man må næsten gå ud fra han ved hvad han taler om?
Thomas skriver
Esben: Nej, der er ikke så meget hate fra CrossFittere. Jeg tror delvist den generelle anke mod CF bunder i tre ting:
1) CrossFittere er så f**king frelste at det er til at kaste op i sin shaker over! Se filmen “Every second counts” og du vil forstå hvad jeg mener.
2) CF’ere tror deres træningsform er noget nyt og spændende. Ja, der er sågar en mand, der påstår han har opfundet konceptet! I atletik har vi kendt til denne type træning i 40-50 år. Det har bare heddet cirkeltræning og det er ikke noget vi har gået og bræget om.
3) “CrossFittere er de bedste atleter i verden – i følge dem selv!” FAKTUM er at størstedelen af alle de mennesker i DK, der træner CF er fuldstændigt uansvarlige i deres tilgang til træning. Dårlig teknik og for tunge vægte. Der bliver tonset før der tonses bør. Og stakkels motionister går derfra med følelsen af at de er blevet løbet over.
Pak sammen og pas din træning. Så kan der godt være plads til os alle…