#196 – Hugh Jackman HARDCORE workout

Venner, jeg har intet ondt at sige om Hugh Jackman. Ganske fin skuespiller, og skulle være en good guy i øvrigt.

God, fin markeret muskuløs form til “Wolverine”-rollerne.

Men det betyder desværre ikke at hans træning er fornuftig. Og med alle de millioner af dollars, være det sig US eller AUS dollars, burde det være til at hyre en der ved bedre end det her.

Lad os tage en lille walk-through gennem en HUGH JACKMAN workout for Wolverine, YEAH!


Først har vi nogle push-ups med klap. Desværre ikke så gode af slagsen: Han går fra hængebro til trimfbue, benytter knap 3/5 ROM, har cervikal protraktion og dårlig scapulakontrol. Og, så går det simpelthen for langsomt. Han er for slap til at lave dem.
– Hvad burde han gøre? Lave nogle almindelige push-ups med god teknik, fuld ROM og demonstrere styrke og overskud.

Så har vi nogle pull-ups med klap. Ikke dårlige, men igen uden fuld ROM, da han simpelthen ikke har styrken til det – i hvert fald ikke til at matche de reps.
– Hvad burde han gøre? Stræk armene helt i bunden og kør almindelige pull-ups.

Så har vi nogle brutale 40 kg backsquats. YEAH. Ikke så godt at knæene buckler på 40 kg, dog. Eller 60, eller hvor meget det nu er.
– Hvad burde han gøre? Få styrket de glutes bl.a. med nogle bulgarian split squats og teknisk input til squatsne, og squatte så det var mere quads og mindre ryg.

Så har vi noget touch & go dødløft. Og mixed grip med STRAPS – en BIG no-no!! Dette er børnelærdom inden for træning, men det har hverken hans “coach” eller genierne omkring ham åbenbart kunne fortælle ham. Risikoen for biceps-strains = afsindig.
– Hvad burde han gøre?  Færre kg. Mere tight teknik, dobbelt OH greb med straps, og ingen T&G.

Lidt flere squats, som vel er “ok”, men det glemmes hurtigt når vi 2:22 inde har den notoriske BOSU BALL SQUAT.

bosu
YEAH – BOSU BALL SQUATS – SHIT4BRAINZ TRAINING

Resten af hans gøren må betegnes som textbook Jane Fonda approved / Vince Gironda supervised (Jance Gifonda?) kvalitetstræning ved siden af den domkirke af idioti som er bosu ball squats.

Ser vi bort fra hvor mikroskopisk udbytte der er ved sådan gøgl, så husk hvor kvalificeret skadesrisikoen er. Folk der har haft en lyskeproblemstilling ved hvor fucking stædig den slags er. Synes du din gamle, forvrøvlede mormor er stædig? Så prøv en lyskeskade.

Bemærk i øvrigt ham geniet der står og SPOTTER- YEAH, Safety First!! Men hvad hvis den gode Hugh falder den anden vej? Det indgik ikke lige i overvejelserne.

Og så laver han noget mere jeg ikke gider kommentere på.

Det korte af det lange er: Med alle de penge, og med det incitament der er til at være i god form OG kunne lave diverse bevægelser som rollen kræver (Wolverine er en fysisk rolle, selvsagt) så er det vild at der ikke er en bedre coach til at guide den gode Mr. Jackman.
– Hvad ville en bicepsoverrivning betyde for en fastlagt filming schedule?
– Hvad ville en lyskeskade betyde for hans evne til at hoppe og rulle rundt?

Det skal bare gå galt én gang.

Hugh Jackman, hvis du tilfældigvis har læst dette indlæg med Google Translate, så send mig en mail, så aftaler vi noget.

 

 

Comments

 1. Martin says

  Overser du de forced deadlifts han laver? Det var alligevel også imponerende, at det forekom i den video. Desuden synes jeg, at det virker som om, at der har været et vist massetab over den seneste årrække, men måske tager jeg fejl.

 2. Bigshooter says

  Jeg var inde og se Future Gone Past Days of X-men eller hvad fanden den hedder. Udmærket vaskulær form, men jeg har simpelthen ikke fulgt med. Apocalypse skulle være ret dårlig, så den fravalgte jeg.
  Hvis forced i dødløft ikke var galskab nok så er forced på kun den ene side af stangen endnu mere galskab.

  Hans alder in mente, og når man tænker på de forsikringer der ellers tegnes ifm. kæmpe Hollywoodproduktioner, så er det utroligt ingen identificerer hvor hul i hovedet hans træning er og hvor risikobetonet den således er.
  En kvalificeret skade ville snildt kunne skubbe en produktionsdato 6-12 ud i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>