#220 – Steve Reeves og incline presses

Steve Reeves – hvem har ikke hørt om ham? De fleste, nok. Men det er dog et navn der dukker op med jævne mellemrum i diskussioner om de gode, gamle dage inden for bodybuilding, hvordan de så bedre ud i gamle dage, og/eller hvor langt man kan nå uden brug af hormoner, mv.

MV5BMTk1NzQwMzE4MF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTY3MzYyMQ@@._V1_UY317_CR8,0,214,317_AL_
Steve Reeves – en egentligt smuk mand

Steve Reeves var bodybuilder og skuespiller, primært i B-film. Han spillede også Herkules i peplum-filmen Herkules fra 1958. Han havde en flot og vel egentligt smuk fysik. Han var imidlertid ikke så muskuløs som han så ud, ligesom der findes mennesker der er mere muskuløse end de ser ud. Ja, sådan kan skæbnen være så ironisk. Ikke et ondt ord om Steve, dog, men det er værd at nævne i de diskussioner hvor han fremhæves som eksempel.

4M6s3z1wCxGZ8xVAHZKJTEodPUp

Jeg bemærkede imidlertid noget suspekt ved det efterhånden ikoniske foto, hvor Steve ligger på en incline bench og laver tunge DB presses.  Et billede hvor han i øvrigt er i top-form og på sin peak. Dette er fotoet:

SteveReevesInclineDumbbellPress

Der er noget der *ALTID* har generet mig ved fotoet, lige siden jeg så det. Men hvad? Mit svar er 1. jeg ved det ikke helt, og 2. presset er noget skævt – ikke MEGET, men noget – og 3. han ser ikke meget anstrengt ud. Det er trods alt håndvægte bestående af 7×10 lbs i hver side, ergo 63.5 kg eks håndtag. Det er en slat, særligt ved den vinkel. Jeg ser i hvert fald ikke så afslappet ud ved 66erne i en incline lidt lavere end denne, og ville aldrig kunne genføre reps hvis presset blev så skævt.

Og så faldt jeg over noget, og tænkte “hmmm…”.  Hvad faldt jeg over? Disse 3 nedenstående fotos:

vg fwts

vg wood weights. bk

vg bob t

Ja – Vince Girondas “wooden weights”. Godt nok ikke i 140lbs(+) udgave, i de fotos vi ser af de falske vægte – Men meget ens profil & make. De ligner virkelig hinanden. Mon ikke han har haft et par til?

Hvis nu en af mine venner tog en pistol for min pande og sagde “Simon, min ven, du skal gætte om vægtene i det foto var ægte eller falske, eller jeg skyder dig i hovedet”, så ville jeg nok hælde til falske. Vi VED det ikke, men der er i hvert fald en kvalificeret tvivl. Det bedste modargument er nok at der er “stemplet” hvad jeg formoder er en vægtangivelse på de DBs Steve presser. Det er der ikke på de andre.

Desværre, venner – et ikonisk foto er måske lige blevet noget mindre ikonisk. Ikke ulig de mange statuer af Lenin der blev revet ned og væltet da kommunismen faldt, og man måtte forholde sig til virkeligheden.

Supertraining.dk: You heard it here first!

Comments

  1. Niels J says

    Jeg har også tvivlet på ægtheden af Linse Kessler Bryster 😀

    Vil dog lige understrege at jeg tror på Loch Ness uhyret 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>