#228 – Det efterfølgende dødløftpas

Note: Før dette indlæg læses, læs da indlæg #226 – Et dødløft pas

Mere end 3 uger skulle der gå, før jeg fulgte dødløfttræningen beskrevet i indlæg 226 op med endnu en omgang dødløft. Den lave frekvens er der redegjort for i indlæg 226, så det skal jeg ikke gøre yderligere her, andet end sige, at jeg formentligt kunne have ventet en uge yderligere uden performance ville begynde at dale det mindste. Tallene fra dødløfttræningen i lørdags:

Dødløft
3 sekunders excentrisk, fuld reset:
20 x 180
10 x 190

Her fulgte jeg op med back-off sæt med 160 med 2 sek excentrisk, der som udgangspunkt skulle være en 15-20 reps, men trods jeg evnede bevægelsen stoppede jeg efter 10 reps, idet jeg subjektivt/instinktivt vurderede, at det ville føje (neural) træthed til systemet som ville sidde i kroppen i uforholdsmæssig lang tid efter. Blot fordi man “kan” betyder ikke man “skal”. Så uagtet om jeg kører mere rep-orienteret dødløft med lettere vægte næste PC-træning, eller om det bliver andre øvelser (goodmornings, RDL eller lignende), så ville der gå lidt FOR lang tid. Det minder mig om da jeg for en årrække siden, som en PM træning (altså dagens anden træning til bagkæde) safety squattede 22 x 150ish kg med langsom excentrisk. Den træning sad i kroppen i minimum 5 uger efter, men var selvfølgelig også produktet af længere tids loading af bagkæde og ben.

Apropos de 180 kg for reps, så mindedes jeg ifm. træningen om en af Tom Platz’ træningsDVDer som han producerede for en vel 10 år siden, efterhånden. De blev aldrig rigtigt distribueret bredt, men jeg ved at i en af dem – navnlig “back day” (link HER, og hop ind til lige før 1m50s) – slutter han en generel rygtræning (altså ikke et længere dødløftpas) af med 17 reps med 180 kg med en ca 1 sek excentrisk fase. Bevares, han har løftet langt mere end det, og særligt i squatten, men referencen er en af få der er, fordi så få Bodybuildere har haft samme affinitet til reps (ligesom jeg kan nævne få – andre end klienter – her i landet der praktiserer mange reps med substantielle kg i dødløften).

Dette var ordene om dødløft, men her til afslutning:

Der er kommet 2 afbud (afbud til de sidste 2 pladser) til foredraget nu her på søndag, den 4. nov, start kl 13 i KBH. Detaljer står i indlæg 227.
Er du interesseret i at besætte en plads skal du hurtigst muligt maile mig på simon(snabela)supertraining.dk, og det er sidste frist.
Og lidt kommer det også til at handle om dødløft-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>