#169 – Husk Reverse Curls

tumblr_l7g4ypyg921qc30fq
Arnold i færd med Reverse Curls

Typisk når får nye klienter vil jeg ordinere den modsatte træning af elbow flexors end vedkommende er vant til. Så har en atlet stort set kun kørt supineret armtræning, så vil jeg lægge stor vægt på hammer curls og sågar curls med proneret greb. Hvis en person har kørt rigtig meget hammer curls og Zottmanns, fx, så ville jeg sætte vedkommende til mere supineret træning, såfremt deres styrkeniveau indikerede det. Det er dog hypotetisk at en person træner primært med neutralt eller proneret greb – jeg har kun set det modsatte være tilfældet, altså masser og masser af supinerede curls. Så i praksis er udgangspunkt mere neutral/proneret greb når elbow flexors trænes.

At det er en god idé at køre hammer curls i perioder er der en del der er klar over. Langt færre forstår dog værdien af i perioder at køre Reverse Curls.

Reverse curls vil typisk være med proneret greb på en vægtstang, men kan også udføres med DBs såfremt man holder med offset grip (lillefinger mod skiven) og taper en let skive i tommelfingerenden. Albuerne skal i begge udgaver holdes ind mod siden af kroppen.

Reverse curls’ store merit er intensiv belastning af brachioradialis, der er en stor muskel i underarmene. En muskel, der ikke fuldt udvikles ved supinerede curls, og ej eller hammer curls.

shutterstock109588451copy

Store underarme er i ganske væsentlig grad en genetisk ting. Ikke helt ligesom lægge, men dog derhen ad.

Er målet hypertrofi (eller sågar at forblive skadesfri) bør reverse curls indgå i perioder i træningen. Vær dog obs på at visse rygøvelser også får OK fat i brachioradialis, fx diverse pronerede pull-ups.

Selv oplever jeg at underarmene i høj grad får tæsk ved fx DB curls med 47 kg (med noget cheat, men kontrolleret excentrisk) samt 90 kg+ BB curls med langsom excentrisk. Selv med straps får underarmene god stimulus, og det overflødiggør direkte træning af underarmene det meste af tiden. Men dette bygger primært wrist flexors. Det er således en idé at supplere med reverse curls, dog rygtræningens loading af brachioradialis også taget i betragtning.

THE-BARBARIANS

Få dig nogle massive underarme – tunge curls, barbell såvel som hammer, og husk reverse curls for træning af brachioradialis.

Comments

  1. Anders says

    Morsomt,

    Jeg kan godt lide reverse curls, og havde godt regnet ud at han fik forarmen trænet godt igennem ved denne øvelse.

    Noget jeg aldrig mærker i en normal curl.

    Men har aldrig lagt mærke til at underarmen skulle blive ramt specielt under en reverse curl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>