#182 – “QUANTUM ENDOCRINOLOGY” – Salgssnak fra Dr. Crisler

Sælgere er frygtelige typer. En sikker salgsstrategi er at tage noget simpelt, komplicere det, og derefter sælge det – da det jo er kompliceret.

Nu kan endokrinologi ingenlunde siges at være simpelt, men mekanismen jeg viser her er den samme: Tag noget, gør det mere kompliceret, og sælg det.

Jeg tjekkede programmet for AMMG (Age Management Medicine Group), og den 13. november skal Dr. John Crisler holde et foredrag.

hsrhrtr

Dr. Crisler er læge og HRT/TRT-specialist. Som læge er hans fokus mænds helbred og hvad der populært kaldes “antialdringsmedcin”. Den primære komponent her er normalt testosteronterapi til mænd, typisk pga aldersrelateret nedgang i serumniveauer testosteron.

41hikIe7mFL._UX250_

Dr. Crisler skal ikke være genstand for en længere rant. Der kan siges skidt, men der kan også siges godt. Han forekommer ikke at være en bad guy. Pointen her er nu mere specifik og omhandlende marketing og at sætte sig selv på en piedestal.

Og den pointe er platheden som er at kalde endokrinologisk terapi for “QUANTUM“.

Heldigvis har de der har lavet opslaget (muligvis ham selv) haft nok pli til at kalde perspektivet loosely analogous to quantum physics, which describes reality by explaining the simultaneous existance of that which appear as mutually exclusive conditions”.

Men plat og vrøvl er det, ikke desto mindre, selvom det blødes op af “loosely analogous”.  “Quantum”/kvante er blevet et buzzword for obskuranter som Deepak Chopra – og nu også Dr. Crisler – til at “make names for themselves”. Det lyder jo også ovenud komplekst: Kvanteendokrinology? Hvad fanden er det. Hvis man tog 100 tilfældige klasssisk trænede endokrinologer og spurgte dem om “kvanteendokrinologi” er jeg ret sikker på de alle ville få et forvirret ansigtsudtryk og egentligt ikke have nogen idé om hvad i alverden det kunne betyde. Jeg er også ret sikker på at hvis man tog en række fagfolk med specifik, snæver specialisering inden for kvantefysik eller kvantemekanik og nævnte “kvanteendokrinologi” ville de simpelthen ikke have en idé om hvad man mente.

Du kan læse mere om buzzwordet “Quantum” her: http://rationalwiki.org/wiki/Quantum_woo

Hvis du gerne vil fake den og fremstå klog er brugen af ordet “kvante” næsten en sikker vinder, med mindre der en af de tilstedeværende der tør call bullshit.

Mystiker og professionelt vrøvlehoved Deepak Chopra er notorisk for at snige ordet “quantum” ind i meningsløst ordbrug. Som en youtube bruger kommenterer: “Deepak is brilliant. He speaks earnestly in a completely incoherent, disconnected, meaningless, random word salad and people pay him thousands of dollars. It is amazing.” Her er sågar en Wisdom of Chopra-generator der sætter ord sammen til meningsløshed, som imidlertid ikke er til at skelne fra hans udsagn i øvrigt: http://wisdomofchopra.com/

Dr. Crisler er bestemt ikke et vrøvlehoved som Deepak er (om end Crislers snak om “bio-identical hormones” er derhenad), men det er hamrende  amerikansk når det er værst: Selviscenesættende, storladent og selvhøjtideligt image-building.

Interessant nok er præsentationen Dr. Crisler skal holde om QUANTUM INTERVENTIONAL ENDOCRINOLOGY kun 50 minutter. Nu har jeg selv holdt en del 4 timers oplæg stort set non-stop tale, og trods et mere specialiseret publikum hos Dr. Crisler ændrer det ikke på at der skal bruges en væsentlig portion tid på basics der subtraherer fra tiden brugt på at formidle originalt indhold. Hvor meget kan han i grunden nå at forklare uden tilsvarende at forvirre?

Endokrinologi er komplekst og obskurt nok i forvejen. Lad det ikke blive gjort endnu mere komplekst og obskurt fordi en person skal bygge et image af “jeg (og få andre) ydmygt alene vide”.

Indtil da, STAY QUANTUM!!!

Comments

  1. Jakob says

    DR har lige postet nogle artikler om de faaarlige steroider. Kan vi forvente endnu en af dine dejlige artikler, som modsvar? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>