#193 – Disinformer dem ihjel

Der er megen snak om det “post-faktuelle samfund”, i disse dage særligt highlighted ved valget af den eklatante, serie-lyvende bufoon der er Donald Trump.

Bloggen her handler imidlertid om træning, men desværre er der ikke færre løgnagtige svindlere der lever af at sprede gylle i fitness regi. Og det tjener de godt på. De tjener faktisk rigtigt godt.

Der er eksempler som “Foodbabe” og “Mercola” som i den grad har en afsindig støj:signal ratio.

1429004948759

Her har vi “FoodBabe” – hun er det man i folkemunde kalder en fucking idiot.

Men en særligt slem, muligvis den værste, er David “Avocado” Wolfe.

Hvis I vil vide HVOR stor en idiot han egentligt er, så tjek denne liste: https://en.wikipedia.org/wiki/David_Wolfe_(nutritionist)#Views

Hvad gør han så? Jo, han spammer Facebook med sit utrolige, kontrafaktiske vrøvl. Og det gør han non-stop. Som i et nyt opslag hver time. Og det har han succes med – knap 10 millioner følgere har han fået ved at lyve om vacciner og naturmedicin og urter, mens en eller anden forsker med langvarig uddannelse der er bundet af videnskabelig metode og hæderlighed sidder og samler støv og en ussel månedslån i et laboratorium uden naturligt lys.  Mens Avocado Wolfe tjener formuer på at sprede løgne som slår folk ihjel, så tjener forskeren en skilling på at sidde og opfinde medicin der vil redde liv i fremtiden.

Ja, det er i sandhed uretfærdigt, og tag ej fejl: Var jeg enevældig ville jeg da også konfiskere al David Wolfes ejendom og give til værdigt trængende i stedet. Hvad angår Avocadoen, så kunne han passende arbejde i en mine et par kilometer under jorden sammen med Foodbabe og et andet geni der er berømt på at vrøvle som fx Peter Falktoft. Alternativt ville jeg nyde det enevældige, fuldkomne privilegium at tvangsfodre hans mave med avocadoer til mavesækken sprækker (hashtag: Se7en).

david-wolfe-approved2
“David Avocado Wolfe APPROVED” – ja, denne mand mener det alvorligt.

Hvordan gør de her skvadderhoveder det så? Hvordan tjener de penge på at være sådanne totale idioter? Jamen det er enkelt: Lyv hurtigere end folket kan nå at modbevise det. Spam løgne, konspirationsteorier og populære “alternative” opfattelser af forhold. Bare bombarber markedet. Brug ingen tid på at modargumentere kritik (det kan vedkommende slet ikke, desuden er tid lig penge), bare ignorer det. På den måde opnår de massiv eksponering og så skal der nok være en god slat læsere per x antal følgere der køber hvad end for noget lort de sælger. Det kan ikke blive mere simpelt.

Så mens David Avocado griner hele vejen på vej til banken, så sidder voksne, hæderlige, anstændige mennesker og modargumenterer hans nonsens – forskellen er bare at han tjener penge, men for de andre er det en tids- og energimæssig udgift. Og masserne sluger det råt.

Så hvad skal “man” gøre? Personligt beskæftiger jeg mig ikke med det. Der er en million problemer her i verden, og fjerner man ét er der kommet et nyt til som erstatter det.

Min løsning er dog simpel, og har krævet et minimum af fantasi: Brug deres egne våben imod dem. Lyv, fortæl sandt, modsig, og jeg ved ikke hvad, men gør det i deres navne.

Her er et ægte David Wolfe meme:

hdrrtht

Ja, så dum og løgnagtig er han, og det koster menneskeliv.

Her er MIT falske David Avocado meme. “Disinformation” der tilmed har det privilegium at være SAND information: Et citat der nu tilskrives David Avocado, men som han aldrig har sagt. Og som tilmed er i direkte modsætning til hans mest populære synspunkter:

DavidAvocadoWolfe

Hvad er min opfordring så? At folk begynder at angribe den her slags human-kompost på mere intelligent og koordineret vis end at sidde og kommentere hans opslag med links til pubmed hvor samme kommentarer følges af og følger 1000 andre positive kommentarer om hvor god David Avocado er. I spilder jeres tid, og I vinder ikke. Det gør Avocadoen. Det eneste Avocadoen burde vinde I er rekord i at fejle samtlige sygdomme i verden.

Der er rigeligt med FB-sider og miljøer/communities af folk der er pro-videnskab, er “rationelle”. De kunne passende starte en KOORDINERET indsats og bruge midler der rent faktisk virker.
“Jamen Avocado taler jo usandt!! Jeg har VIDENSKAB på min side!” – who cares. Han vinder stadig, og du taber. Det er ikke det spil der bliver spillet.

Hvis man imidlertid anvendte denne strategi sammen med andre disinformationsstrategier, så bliver David Avocado og alle de andre kriminelle ligeså impotente som disses kritikere (det er dig, kære læser) pt er.

Ja, det er enormt nemt at debunke falske Avocado-memes. Men det sker ikke. Af samme årsag som hans vrøvl vinder bred eksponering: Fordi det handler bare om at sprede information. Folk har ingen attention span i dag. Det er efterhånden næsten en udfordring for folk at trykke “synes godt om”

Hvordan laver I så jeres eget David Avocado meme? Simpelt. Brug en online meme-generator, og superimpose denne text på billedet og gør det som transparent selection:

16195151_10154179820041512_4055348700309875161_n

Med lidt teknisk flair kan I sågar ændre på farven på skriften inde i superimposer det, så det er mindre suspekt.

Der er helt afsindig megen water under the bridge når det kommer til energien brugt på at forsøge at bekæmpe David Avocado og alle de andre plattenslagere. Men at the end of the day, så sælger vrøvl bedre end nuanceret, oplyst sandhed, og mens de tjener penge på at sælge vrøvl, så taber gode mennesker tid og energi på at bekæmpe det.

En koordineret indsats kunne imidlertid gøre en forskel. I det syge misinformationskredsløb der er sociale medier, så “kontaminer” det med disinformation i form af sandhed.

Så hvad skal “folket” gøre? Saml jer, og koordiner ambitiøse spamkampagner. Non-stop, igen og igen, til ingen finder hoved eller hale i det.

I fraværet af en Phoenix Program-inspireret kampagne rettet mod folk som David Avocado og FoodBabe, så må man bruge det næstbedste.

 

Comments

 1. Anonym says

  Hvorfor ikke lade manden sprede misinformation og lade naturlig selektion tage sin gang af de, der tror på lortet?

  • Bigshooter says

   Fordi fravalg af vacciner rammer børn – de træffer ikke deres egne valg – og det omkringliggende samfund.
   Hele HPV-vaccinepolemik-idiotien i DK kommer til at koste en masse liv i fremtiden. Vi kan takke de SOCIALE MEDIER.

 2. Mathias says

  I sidste ende, er det vel befolkningen selv, der kan anses som den reelle ‘trussel’? Avocado får kun den opmærksomhed folket giver ham. Selvom jeg deslige afskyr undertegnedes identitet, finder jeg tanken om opbakning fra en hvis andel af befolkningen ligeså enerverende.

  Trump er et fremragende eksemplar på hvor lavt, kvaliteter som ærlighed og redelighed bliver vægtet i den offentlige debat. Som Sam Harris udtrykker i hans podcast (#51), burde blot en enkel af hans mange hovedrystende episoder diskvalificerer ham.

 3. Mikael says

  Rigtig fornuftigt indlæg, og en god idé du lufter, den med at lave egne memes i deres navne men med fakta.

 4. Montana says

  Hej Bigshooter,

  Nu hvor du bringer ham klaphatten på banen, så får jeg lyst til at spørge dig om du har set film som Food Matters, Cowspiracy, Forks over Knives osv.?
  Og ville egentligt gerne vide hvad dit syn er på veganisme set fra et sundhedsmæssigt perspektiv?
  Tænker bla. på at folk som Jon Venus får mere og mere positiv opmærksomhed i fitness/bb miljøet.

  • Bigshooter says

   Har set ingen af dem. For hypertrofi og styrke ville jeg aldrig følge en veganer-approach. For longevity ville jeg sådan set heller ikke, om end der selvfølgelig er gode og sunde elementer i en sådan levevis – men også en del problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>