#224 – Lidt mere Platz: “Power” cover foto

Noget jeg spekulerede over i noget tid var valget af coverfotoet til salige Hatfields bog “Power: A Scientific Approach” fra 1983.

På billedet ses Tom Platz i bar overkrop i færd med overhead triceps extensions, en håndvægt i hver hånd.

PowerPlatz2

Når man betragter den træningstekniske definition af begrebet “Power”, så forekommer det et sært valg – da det ikke er en oplagt øvelse at træne “power” med. Til gengæld er det en god øvelse til fotos. Så, jeg blev nysgerrig, og ville gerne vide om der lå nogen tanker bag valget af netop dette foto, eller om det “bare” var et godt – ja, hvad jeg fristes til at kalde – stockfoto.

Bogen gør ikke en klogere på fotoet/coveret, så den eneste løsning (ikke mindst fordi bogens forfatter er gået bort) var at spørge fotografen, som er ingen anden end Michael Neveux, Neveux Studios.

Jeg spurgte, og fik følgende svar fra Hr. Neveux:

“Hi Simon,
This was just a image that I shot for Joe Weider’s Muscle and Fitness Magazine…it was part of an arm training routine that Tom did.
Best, Michael Neveux

Så, der har vi svaret: Et godt foto af en af Hatfields gode venner, og som begge have samarbejde med M&F magazine – og altså ikke nogen videre tanker end det (at det formentligt bare var et godt foto). Nu handler bogen dog heller ikke udelukkende om “Power”, men ikke desto mindre et lidt kuriøst valg, titlen in mente.
Billedet forefindes også på bloggen 80s Muscle.
4392159523_63c6fc5b96_z
Det var alt for denne gang – god søndag, børnlille.

Comments

  • Bigshooter says

   Det er et godt billede, ja. Bloggen ryger ikke aktivt/selvstændigt på sociale medier, dog, ligesom her ikke er reklamer – men spred endelig ordet og del link blandt interesserede venner.

 1. Morten says

  Synes det er forfriskende din blog dækker ting, som man ikke rigtigt ser andre steder. Så mange blogs/artikler dækker bare det samme og det samme træningstuff, som man har hørt en million gange før.

  • Bigshooter says

   Hej Morten,
   Jeg har fokus på at generere originalt indhold, og det bliver jeg ved med.
   Jeg har ingen interesse i blot at producere indlæg for at producere dem, og videregive hvad andre videregiver fra andre som videregiver.
   Der er også noget andet på vej her til bloggen, men det er lige nu en overraskelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>